Jodie Comer është e famshmja më e bukur, sipas hartës së bërë nga një kirurg i Harley Street, me superyllin Zendaya që zë vendin e dytë dhe modelen Bella Hadid në vend të tretë.

Reklama

Sytë, vetullat, hunda, buzët, mjekra, nofulla dhe forma e fytyrës së yllit 29-vjeçar të “Killing Eve” u zbuluan se ishin 94.52 për qind të sakta nën Raportin e Artë të Bukurisë Phi.

Teknika daton në kohët e lashta dhe është përdorur për të matur përsosmërinë fizike.

Jodie Comer

Ylli i “Euphoria”, Zendaya, 26-vjeçare është shpallur e dyta me 94.37 për qind, e ndjekur nga e preferuara e pistës, Bella Hadid, 25-vjeçare me 94.35 për qind.

Si matet raporti i artë i bukurisë Phi?

Reklama

Raporti i Artë i Bukurisë Phi e ka origjinën nga Rilindja Evropiane. Artistët dhe arkitektët përdorën një ekuacion – të njohur si Raporti i Artë – si një ndihmë gjatë krijimit të kryeveprave të tyre.

Reklama

Që atëherë, shkencëtarët kanë përshtatur formulën matematikore për të shpjeguar se çfarë e bën një person të bukur.

Maten gjatësia dhe gjerësia e fytyrës së dikujt dhe më pas ndahen rezultatet. Sipas raportit të artë, rezultati ideal është afërsisht 1.6.

Zendaya

Më pas merren matjet nga vija e flokëve të ballit në pikën midis syve, nga pika midis syve dhe pjesës së poshtme të hundës dhe nga fundi i hundës deri në fund të mjekrës.

Të gjitha lajmet nga Jodie Comer Të gjitha lajmet nga Jodie Comer
Reklama

Një person konsiderohet më i bukur nëse numrat janë të barabartë.

Bella Hadid

Më pas i kushtohet vëmendje simetrisë dhe proporcionit të fytyrës. Për t’u konsideruar ‘i bukur’ sipas raportit të artë, gjatësia e veshit duhet të jetë e barabartë me gjatësinë e hundës dhe gjerësia e një syri duhet të jetë e barabartë me distancën midis syve.

Reklama

Femrat e tjera në listën e dhjetë të parave përfshijnë: Beyonce, Ariana Grande, Kim Kardashian dhe yllin e “Squid Game”, HoYeon Jung.

Beyonce

Lista u përpilua duke përdorur teknikat më të fundit nga kirurgu kozmetik i fytyrës në Harley Street, Dr Julian De Silva, i cili drejton Qendrën për Kirurgjinë e Avancuar Kozmetike dhe Plastike të Fytyrës në Londër dhe përdor teknologjinë në punën e tij. /Telegrafi/

Reklama

Ariana Grande

Taylor Swift

Jourdan Dunn

Kim Kardashian

Deepika Padukone

HoYeon Jung