Tregu global i muzikës regjistroi rritje prej 9.7 për qind në vitin 2018, viti i katërt radhazi i rritjes.

Shifrat e publikuara sot në Raportin Global të Muzikës 2019 të IFPI, tregojnë se të ardhurat totale për vitin 2018 ishin 19.1 miliardë dollarë amerikanë.

Të ardhurat në transmetim u rritën me 34.0 për qind dhe përbënin gati gjysmën (47 për qind) të të ardhurave globale, të nxitura nga një rritje prej 32.9 për qind në saje të abonimeve.

Në fund të vitit 2018, kishte 255 milionë përdorues të shërbimeve të paguara me pagesë, që përbënin 37 për qind të të ardhurave të regjistruara të muzikës.

Rritja në transmetim ka kompensuar më shumë se një rënie prej 10.1 për qind në të ardhurat fizike dhe një rënie prej 21.2 për qind në të ardhurat e shkarkimit.

Për të katërtin vit radhazi, Amerika Latine ishte rajoni me rritje më të shpejtë (+ 16.8 për qind). Rajoni i Azisë dhe Australisë (+ 11.7 për qind) u rrit si rajoni i dytë më i madh për të ardhurat e kombinuara fizike dhe digjitale. /Telegrafi/