Lidhja Demokratike e Kosovës ka filluar mbledhja e kryesisë, e cila po udhëhiqet nga kryetari Isa Mustafa.

Sipas njoftimit në kryesi do të diskutohen tri pika të rendit të ditës. Një ndër to është edhe informimi mbi ecurinë e bisedave me Lëvizjen Vetëvendosje, me partinë të cilën dje janë përmbyllur ciklet e takimeve të përbashkëta për një koalicion të mundshëm.

Ndryshe dy partitë që kanë kanë dal të parat, Lëvizja Vetëvendosje me 32 deputetë të zgjedhur në Kuvendin e ardhshëm dhe Lidhja Demokratike e Kosovës me 29 deputetë tashmë kanë mbajtur gjashtë takime për të përafruar programin qeverisës të udhëhequr nga këto dy subjekte politike.

Ndërsa mbrëmë ka qenë takimi i fundit i cili është mbajtur, dhe në takim është diskutuar  për pjesën programore të marrëveshjes.

Hoti: Brenda 2-3 ditëve formalizohet marrëveshja politike LVV-LDK Hoti: Brenda 2-3 ditëve formalizohet marrëveshja politike LVV-LDK

“Kemi arritur t’i përmbyllim diskutimet tona. Ne jemi të gatshëm për tri ditë që në mënyrë te draftuar këtë marrëveshje ta dorëzojmë të kryetarët e partive, të cilët do të ulen për të formalizuar këtë marrëveshje”, ka thënë Adullah Hoti./Telegrafi/