Emily Ratajkowski, një model që konsiderohet nga shumë njerëz si gruaja më tërheqëse në botë, publikoi një fotografi teksa shihet sqetullat të mbuluara me qime, e cila ka shkaktuar komente dhe reagime të ndryshme në mediat sociale.

Ajo është një fotografi që e ka bërë për revistën Harper’s Bazaar, e cila fliste për feminizmin dhe të drejtat e grave që të zgjedhin se si duan të jetojnë.

“Jepuni grave mundësinë që të jenë ato që dëshirojnë. Unë shkrova një ese për Harpers Pazar rreth rëndësisë së të drejtës së një gruaje për të zgjedhur, nga ajo që duhet të veshin dhe njoftojnë nëse duhet të rruhen, ose pa marrë parasysh ndikimet që formësuan mënyrën duke përfaqësuar veten tuaj. Bërja e asaj që dëshironi është shumë paragjykuese”, shkroi Ratajkowski.

Pothuajse dy milionë njerëz e pëlqyen njoftimin e saj në një afat të shkurtër dhe reagimet ishin të ndara – disa e mbështetën me komente modelen, por kishte nga ata që e pyetën nëse ishte serioze.

“Kjo nuk ka asnjë lidhje me të drejtat e grave. Është e keqe dhe nuk është higjenike”, është vetëm një nga një numër komentesh që e kritikojnë bukuroshen 28-vjeçare.

Ndryshe, kujtojmë se Ratajkowski shpeshherë i referohet feminizmit gjatë publikimit të fotografive të saja. /Telegrafi/