Avokatët e Dijana Hrkaloviqit, ish-sekretare shtetërore e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë, paraqitën ankesë kundër vendimit që urdhëronte ndalimin e saj, duke theksuar se gjykata nuk udhëhiqej nga arsyetimi ligjor dhe Ligji për Procedurën Penale.

Reklama

“Vendimi për ndalimin u mor për arsye jashtë procedurale, të cilat janë të njohura publikisht dhe që shfaqen çdo ditë në mediat pro-qeveritare”, thuhet në ankesën që gazeta kishte njohuri, shkruan danas.

Kjo është gruaja që mund t'i jep fund karrierës politike të Vuçiqit - ajo di shumëçka rreth presidentit serb Kjo është gruaja që mund t'i jep fund karrierës politike të Vuçiqit - ajo di shumëçka rreth presidentit serb

Siç vunë në dukje avokatët mbrojtës të Dijana Hrkaloviqit, sipas kallëzimeve penale të ngritura kundër saj, e cila dyshohet për krim dhe ndikim, ajo akuzohet për lëshimin e urdhrave të paligjshëm ndaj ish-kreut të Shërbimit të Metodave të Hetimit Special, Dejan Milenkoviq, të cilat inspektorët e policisë të cilët u thirrën si dëshmitarë në këtë hetim.

Reklama
Reklama

Këto rrethana, sipas mendimit të Mbrojtjes, e bëjnë vendimin për caktimin e paraburgimit të papranueshëm nga pikëpamja e sensit të shëndoshë.

“Domethënë, dëshmitarët dëgjimi i të cilëve u propozua nuk janë dëshmitarë të punës së Diana Hrkaloviqit, por dëshmitarë të punës së Dejan Milenkoviqit, i cili gjithashtu është nën hetim dhe i cili e pranoi këtë krim në seancën policore me mbrojtësin e tij”, shkruan në ankesën e ish-zyrtares shtetërore.

Avokatët mbrojtës deklarojnë se Hrkaloviq nuk ka punuar në polici për dy vjet, as nuk ka ndonjë ndikim shoqëror, kështu që, sipas tyre, është e paimagjinueshme se si mund të ndikojë në tetë inspektorë aktivë të MPB-së. /Telegrafi/