Të jesh një aktore kërkon shumë përpjekje, pasi dikush ka nevojë për qetësi të madhe dhe vetë-komandë për t’u futur në karakter.

Reklama

Megjithatë, është edhe më e vështirë të portretizohen personalitete me famë botërore, si monarkët dhe shkrimtarë të mëdhenj.

Bright Side, ka bërë një listë të aktoreve të talentuara të cilët shkëlqyeshëm portretizuar femrat e famshme në filma. /Telegrafi/

Mbretëresha Victoria dhe Emily Blunt, filmi “The Young Victoria”, 2009

Grace Kelly dhe Nicole Kidman, “Grace of Monaco”, 2014

Maria Callas dhe Fanny Ardant, filmi “Callas Forever”, 2002

Elizabeth I dhe Cate Blanchett, “Elizabeth”, 1998

Janet Leigh dhe Scarlett Johansson, filmi “Hitchcock”, 2012

Reklama

Jane Austen dhe Anne Hathaway, “Becoming Jane”, 2007

Jean Harlow dhe Gwen Stefani, “The Aviator”, 2004

Reklama

Anne Boleyn dhe Natalie Portman, “The Other Boleyn Girl”, 2008

Tippi Hedren dhe Sienna Miller, filmi “The Girl”, 2012

Marie Antoinette dhe Kirsten Dunst, filmi “Marie Antoinette”, 2006