LAJMI I FUNDIT:

Bitcoini rritet me 40 për qind në vitin 2024

Bitcoini rritet me 40 për qind në vitin 2024

Bitcoin mbyll javën me 62.8 mijë dollarë për njësi, duke vijuar trendin rritës në bursë. Monedha më e madhe kripto në botë ka vijuar ecurinë rritëse në treg, ku që nga fillimi i vitit, vlera e saj është rritur me 40 për qind për shkak dhe të njohjes institucionale në SHBA.

Çmimi i një njësie Bitcoin në tregun e kriptomonedhave po vijon rritjen duke kapërcyer vlerën e 62 mijë dollarëve.


Gjatë fillimit të javës monedha kripto më e madhe në botë, këmbehej me 56 mijë dollar.

Ditën e martë ajo u këmbye me 64 mijë dollarë për njësi, ndërkohë që në mbyllje të javës, në bursën ndërkombëtare të kriptovalutave ajo po e mbyll me një çmim prej 63,385 dollarë.

Vetëm gjatë kësaj jave këmbimi, çmimi i Bitcoin u rrit me mbi 20 për qind, raporton euronews.

Vlera e kriptomonedhës më të madhe në botë po vijon të rritet, duke arritur nivele që nuk janë parë në më shumë se dy vjet. Që nga nëntori i vitit 2021, ku monedha kapi vlerën në treg prej 64 mijë dollarë për njësi, rritja e javës së fundit i ka nxitur optimizëm për spekulatorët e tregut, të cilët presin që, me këto ritme ajo ti afrohet rekordit prej 69 mijë dollarëve.

Rritja e vlerës së Bitcoinit ka ndikuar dhe në rritjen e vëllimit të tregtimit në valutat e tjera të kriptuara.

Etherium, kripto e dytë më e tregtuar pas Bitcoin, e mbylli javën me 6.4 mijë dollarë për njësi, duke u rritur me 15 për qind dhe duke u dyfishuar krahasim me vitin e kaluar.

Duket se njohja e investitorëve institucional më në fund zgjoi maninë dhe kredibilitetin në investim në tregun e kriptovalutave duke nxitur një rritje të vëllimit të këtij tregu.

Sipas të dhënave, vëllimi total i tregut të kriptovalutave ka arritur në 2 trilionë dollarë, ku Bitcoin zë më shumë se gjysmën e vëllimit të përgjithshëm.

Më 10 janar, komisioni i shkëmbimit të letrave me vlerë në SHBA miratoi fondet për tregtimin dhe shkëmbimin për Bitcoin. Që nga ajo ditë vëllimi i tregtimeve dhe vlera e kriptove vazhdon në rritje, ku që nga fillimi i vitit, Bitcoin u rrit me 40 për qind.