LAJMI I FUNDIT:

Zeneli: Këshilli i Mediave të Shkruara ka nevojë për shumë staf për trajtimin e ankesave nga qytetarët

Zeneli: Këshilli i Mediave të Shkruara ka nevojë për shumë staf për trajtimin e ankesave nga qytetarët

Në serinë e tretë të “Përballje Podcast” është diskutuar për rolin dhe përgjegjësinë e Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës.

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës është një trup vetërregullues i formuar për dhe nga sektori i mediave të shkruara. Fjala e lirë, e drejta e qytetarëve për t’u informuar plotësisht, me kohë, dhe respektimi në tërësi i Kodit etik të gazetarisë janë baza mbi të cilën vepron KMShK.


Alban Zeneli, profesor i gazetarisë në UP, i angazhuar nga NDI për hulumtimin dhe analizën për KMSHK tregon se qëllimi i këtij hulumtimi është të tregohet se si funksionon ky institucion dhe çfarë duhet bërë në aspektin e reformave dhe qëndrueshmërisë financiare.

“Kemi intervistuar 10 njerëz, duke bërë një analizë të dokumenteve që lidhen me Këshillin e Shkruar të Mediave, duke u nisur prej Kushtetutës së Kosovës që flet për lirinë e shprehjes dhe e garanton një gjë të tillë, duke vazhduar te Ligji për shpifje, i cili është i vetmi që përmend ndonjë organizate joqeveritare. Me pas parasysh, KSHM në kuptim legal funksionin si organizatë joqeveritare dhe në këtë kuptim mendoj që është shumë specifik karakteristikat e këtij organi vetërregullues, e shpesh herë i kalon përkufizimet që u bëhen organizatave joqeveritare”, ka deklaruar Zeneli, shkruan Telegrafi.

Analizë nga Imer Mushkolaj e Alban Zeneli për vetërregullimin e mediave online në Kosovë: Fokusi në Këshillin e Mediave të Shkruara
Lexo po ashtu Analizë nga Imer Mushkolaj e Alban Zeneli për vetërregullimin e mediave online në Kosovë: Fokusi në Këshillin e Mediave të Shkruara

Sipas tij, KSHM ka vështirësi financiare, në kuptim të organizimit.

“Këshillit të Mediave të Shkruara u janë shtuar punët, ndërkohë që zyra ekzekutive ka nevojë për staf më shumë dhe për resurse për profesionale humane që me i trajtu ankesat e qytetarëve”, thotë ai./Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Aksion i Prokurorisë dhe Policisë në Prishtinë - bastisje në disa lokacione

Aksion i Prokurorisë dhe Policisë në Prishtinë - bastisje në disa lokacione

Lajme
Tërmet në orët e hershme të mëngjesit në Shqipëri, lëkundje të forta në disa qytete

Tërmet në orët e hershme të mëngjesit në Shqipëri, lëkundje të forta në disa qytete

Lajme
Këshilla se si të mbroheni gjatë shkarkimeve të rrufesë

Këshilla se si të mbroheni gjatë shkarkimeve të rrufesë

Lajme
Osmani takon Hovenierin: Heqja e vizave nga BE-ja për bartësit e pasaportave serbe, vendim negativ për Kosovën

Osmani takon Hovenierin: Heqja e vizave nga BE-ja për bartësit e pasaportave serbe, vendim negativ për Kosovën

Lajme
Tërmeti në Shqipëri, goditja e parë e fuqishme u shoqërua edhe nga dy lëkundje të tjera sizmike

Tërmeti në Shqipëri, goditja e parë e fuqishme u shoqërua edhe nga dy lëkundje të tjera sizmike

Lajme
Me aparatura të avancuara, hapet Spitali i Përgjithshëm “Rezonanca 2”

Me aparatura të avancuara, hapet Spitali i Përgjithshëm “Rezonanca 2”

Elfije Boletini
Kalo në kategori