Në futbollin modern po bëhet gjithmonë e më e vështirë të gjesh lojtarë besnik.

Kur një lojtar qëndron shumë te një klub dhe ka dhënë maksimumin pothuajse në çdo ndeshje, ai konsiderohet legjendë nga tifozët.

S’do të besoni se çfarë numra të ‘çuditshëm’ kanë bartur yjet gjatë karrierës (Foto) S’do të besoni se çfarë numra të ‘çuditshëm’ kanë bartur yjet gjatë karrierës (Foto)

Dhe shpesh herë është vështirë të gjesh një zëvendësim kur ata largohen apo pensionohen dhe nisur nga kjo shumë klube tërheqin numrat e fanellave të tyre nga përdorimi, transmeton Telegrafi.

Më poshtë keni tetë lojtarët më të rëndësishëm numrat e të cilëve janë hequr nga përdorimi në Itali në shenjë respekti.

Brescia – Numri 10 në nder të Roberto Baggios

Cagliari – Numri 11 në nder të Gigi Rivas

Inter – Numri 3 në nder të Giacinto Facchettit

Inter – Numri 4 në nder të Javier Zanettit

Milan – Numri 6 në nder të Franco Baresit

Milan – Numri 3 në nder të Paolo Maldinit

Napoli – Numri 10 në nder të Diego Maradonas

Livorno dhe Vicenza – Numrin 25 në nder të Piermario Morosinit.


/Telegrafi/