Pamjet e reja të zbuluara nga brenda një burgu të kategorisë B, të ndërtuar në vitin 1846, tregojnë dy vrima në mur të cilat janë hapur nga të burgosurit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, banda – disa prej tyre të veshur me maska – më pas do të vazhdojnë të duken duke hedhur tullat.

Gjithashtu e qeshura mund të dëgjohet nga të burgosurit që regjistrojnë videon nga një derë qelqi. Një i burgosur madje mund të shihet duke qenë i armatosur me një shkop gome të një oficeri.

Dhe një i burgosur me një bluzë të lidhur rreth kokës rrëmben pajisjen për fikjen e zjarrit dhe spërkat drejt dyshemesë më poshtë.

Një ish i dënuar ka thënë se rebelimi lindi nga zhgënjimi i të burgosurve me kushtet brenda burgut.

Ai tha: “Kur të lënë në burg, veçanërisht me këto kushte, shumë nga këta bëhen më të egër. Ne jemi krijesa sociale, dhe burgjet duhet të jenë vende të njerëzimit”.

Zyrtarët e Shërbimit të Burgjeve thanë se ata do të bëjnë presion për “dënimin më të fortë të mundshëm” për ata të përfshirë në incidentin të martën.

Të paktën 19 të burgosur shpëtuan nga qelitë e tyre duke “shfrytëzuar dobësitë” në mure me anë të mobiljeve, tha Ministria e Drejtësisë. /Telegrafi/