Rusia ka vazhduar me të gjithë intensitetin që sulmojë nga të gjitha anët shtetin ukrainas.

Tashmë disa pika kyçe janë nën kontrollin rus duke përfshirë edhe centralin bërthamor Çernobil, i cili në të kaluarën ka shkaktuar një fatkeqësi të madhe njerëzore.

Në një audio regjistrim që e ka publikuar BNO News dëgjohet një bisedim ndërmjet një anëtari të një ekuipazhit të një luftanije ruse dhe ushtarit të komandos ukrainase në ishullin Zmiinyi në Ukrainë.

Në bisedë dëgjohet teksa ushtari rus duke i kërkuar palës ukrainase që të dorëzohen “Iu sugjeroj juve t’i dorëzoni armët për ndryshe do të goditeni”.

Pas një pauze të shkurtër pala ruse merr përgjigje nga komandoja ukrainase me tre fjalë “Luftanije ruse shko në r.s.”.

LIVE: Sulmet ruse, gjithçka që po ndodhë në Ukrainë LIVE: Sulmet ruse, gjithçka që po ndodhë në Ukrainë
Reklama

Sipas këtij mediumi, të gjithë anëtarët që e mbronin ishullin ukrainas u vranë.

Reklama

Ndryshe, presidenti Volodymyr Zelensky ka treguar se deri më tani janë së paku 137 viktima në radhët e ushtrisë dhe civilëve. /Telegrafi/