Fituesi i këtij viti i çmimit, “Palma e Artë” në festivalin e filmit të Kanës i është dhënë regjisorit të Koresë së Jugut, Bong Joon-ho.

Komedia e zezë, e bazuar në luftën e klasës, kishte qenë një për preferencat e para-konkurrencës.

“Filmi u bë i mundur për shkak të aktorëve të mëdhenj të përfshirë”, tha Bong. “Të gjithë aktorët e tjerë këtu janë këtu në Seul, dhe me të vërtetë dua ta ndaj këtë nder dhe të kënaqem me ta gjithashtu”, tha ai.

Regjisorja franko-senagalez, Mati Diop u nderua me Çmimin e Madh të Jurisë për ‘Atlantique’, një përrallë e të rinjve të dëshpëruar afrikanë që emigrojnë në Evropë në kërkim të një jete më të mirë.

Diop është regjisori i parë me ngjyrë, femër që u nderua Kanë në historinë e tij 72-vjeçare të Kanës.

Antonio Banderas mori çmimin më të mirë të aktorit për performancën në ‘Dolor y Gloria’ të regjisorit Pedro Almadovar (Pain and Glory). Roli i Banderasit është përshkruar si një lloj alter-ego në Almodovar. /Telegrafi/