LAJMI I FUNDIT:

Një dron i projektuar për transportimin e paletave

Një dron i projektuar për transportimin e paletave

Një dron autonom ngarkesash i krijuar posaçërisht për të transportuar paleta me madhësi standarde dhe për t’u integruar pa probleme me ngarkesën nga kontejnerët e transportit, së shpejti mund të fluturojë.

Ky dron quhet Orca dhe më mirë përshkruhet si “eVTOL” – një fluturake elektrike për ngritje dhe ulje vertikale, i cili mund të arrijë shpejtësi deri në 240 km/h.

Është projektuar për të dërguar deri në 250 kg ngarkesë në paleta në destinacione deri në 960 kilometra larg.

Krahët janë vertikalë, kështu që droni mund të ngrihet dhe të ulet si një helikopter, por ata gjithashtu mund të rrotullohen horizontalisht për të fluturuar përpara.

Ai u projektua nga kompania amerikane Traverse Aero, e cila tashmë ka nënshkruar një kontratë 220 mijë dollarë për një flotë prej 20 shembujsh me një klient ende të paidentifikuar.

Vlerësohet se sot në mbarë botën ka më shumë se pesë miliardë paleta me madhësi standarde. /Telegrafi/