Kodi etik i Hollywoodit dhe ligjet amerikane kanë limituar fort prodhimin e filmave, nё tё cilët shfaqeshin skena intime deri nё vitet e gjashtëdhjeta.

Në vitet pasuese, nё kinema janё parё skena gjithnjё e mё pikante. Edhe pse nuk ka shkuar gjithmonë kështu, nё disa filma, aktorёt pёr tё bёrё reale nё maksimum skenat e tyre tё dashurisё, kanё kryer me tё vёrtetë marrёdhёnie seksuale. Nuk jemi duke folur pёr pornografi, por pёr skena me pёrmbajtje tё lartё erotike.

Pёr “Black Swan” (2010), Natalie Portman dhe Mila Kunis janё trajnuar pёr muaj me radhё, sepse donin qё skenat e ballos tё ishin mё tё vёrtetat e mundshme. E njёjta gjё vlen edhe pёr skenёn e tyre tё dashurisё, kanё shkuar pёrtej pёrgatitjes nё tryezё. Pёrpjekjet ia kanё vlejtur, sepse Portman e fitoi  çmimin Oscar dhe Golden Globe, si aktorja mё e mirё.

“Nymphomaniac” tё vitit 2014, aktet seksuale kanё vazhduar me aktorё, si Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe dhe Shia LaBeouf. Ky konsiderohet si njё nga filmat mё skandalozё në dekadat e fundit. LaBeouf ka deklaruar qё nё pjesёn mё tё madhe tё skenarit tё dhёnё aktorёve, ishte shkruar qё çdo skenё duhej tё vihej nё veprim me tё vёrtetё, shkruan gazeta-shqip.com.

Thashethemi i vogёl mbi “Risky Business” nё vitin 1983, me Tom Cruise dhe Rebecca De Mornay, qё nё atё kohё ishte e fejuara e vёrtetё e tij, nuk ka qenё konfirmuar kurrё. Por, ndёrkohё ka zёra tё ndryshёm tё korridorit qё thonё qё gjatё skenёs sё famshme tё dashurisё nё tren, njё veprim i pёrmbushur sikur tё ishte me tё vёrtetё real. Njё gjё ёshtё e sigurt: kimia mes tё dyve ёshtё e dukshme dhe asnjёri nga ata nuk i ka mohuar zyrtarisht kёto zёra.

“Mulholland Drive” ёshtё njё triller befasues i David Lynch nga viti 2001. Nё njё skenё pikante shihet Betty (Naomi Watts), aktorja e bukur aspiruese tenton me njё akt dashurie me veten e saj. Shumё spektatorё janё tё bindur qё akti i saj ishte i vёrtetё edhe sepse Watts qan gjatё skenёs, pavarёsisht se Lynch nuk ia kishte kёrkuar. Aktorja ka shpjeguar qё nё tё vёrtetё ishte gjithçka reale dhe e konsideronte kёtё gjё kaq poshtёruese qё i erdhi pёr tё qarё. Sigurisht qё performanca ka qenё bindёse, aq sa filmi u ishte ndaluar të rinjve nёn moshën 17 vjeçare nё qoftё se nuk ishin tё shoqёruar nga prindёrit.

“Basic Instinct” tё vitit 1992, Sharon Stone ka skandalizuar spektatorёt e epokёs.  Sepse nё Hollywood qarkullonin zёra qё ajo dhe kolegu Michael Douglas ishin me tё vёrtetё duke bёrё kёtё gjё gjatё skenёs sё tyre tё pasionit. Stone nuk ka mohuar kurrё ta rishikojё, nё fakt duket me tё vёrtetё qё nё kёto skena kishte njё kёnaqёsi tё madhe.