Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Arbërie Nagavci, e ka vlerësuar buxhetin për vitin 2019, si jo të konsoliduar dhe jo transparent.
Ajo ka thënë se një buxhet i tillë akomodon lukse të shumta.

“Buxheti nuk parasheh ndarje për ligje të reja, përveç për ligjin për kryeqytetin, pra nuk janë paraparë shpenzimet për ligjin për pagat, për pakon e ligjeve të FSK-së, për përfitimet për lehonat, rezolutat për shtesat e fëmijëve, projektligjin për punëtorët e arsimit të viteve të 90-ta, e as për ligjin e punës. Shihet pra se kjo Qeveri merr iniciativa sa për të thënë dhe sigurohet që të njëjtat, dështon ende pa filluar implementimi”, ka thënë ajo.

Nagavci ka shtuar se projektbuxheti nuk ka parasysh as perspektiven gjinore. Ndërsa, arsimi është sektori ku më paku shpenzohet në të. /Telegrafi/