LAJMI I FUNDIT:

Murati: Kosova nuk do të ketë krizë buxhetore

Murati: Kosova nuk do të ketë krizë buxhetore

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Hekuran Murati, ka thënë se Kosova nuk do të ketë krizë buxhetore.

Reklama

Murati përmes një shkrimi të bërë në Facebook ka thënë se, Kuvendi tashmë është konstituuar dhe krejt çka duhet është formimi i komisioneve parlamentare që të sigurohet funksionimi i plotë i institucionit, transmeton Telegrafi.

Ky reagim i Muratit vjen pas njoftimit të Ministrisë së Financave, se pas datës 31 mars asnjë organizatë buxhetore nuk mund të autorizojë asnjë shpenzim ose pagesë derisa të miratohet Ligji i ri për Ndarjet Buxhetore.

Sipas MF-së, me datën 31 tetor 2019 është dorëzuar në Qeveri propozimi i buxhetit për këtë vit, duke thënë se ky propozim mund të trajtohet dhe procedohet nga Qeveria e re tek Kuvendi i konstituuar.

Ministria e Financave: Pas 31 marsit nuk mund të bëhet asnjë pagesë derisa të miratohet Ligji i ri për Buxhetin
Lexo po ashtu Ministria e Financave: Pas 31 marsit nuk mund të bëhet asnjë pagesë derisa të miratohet Ligji i ri për Buxhetin

“Në përputhje me kërkesat e Ligjit për Menaxhimin e Financave Publike dhe Përgjegjësive (LMFPP), Neni 22 (par.1), pas procesit të zakonshëm të pranimit të kërkesave buxhetore, në pajtim edhe me Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve, me datën 31 tetor 2019 Ministria e Financave e ka dorëzuar në Qeveri propozim buxhetin për vitin 2020. Për shkaqe të njohura politike dhe ligjore, Qeveria nuk ka mundur të aprovojë projektligjin e buxhetit dhe ta dërgoj në Kuvend, për shkak se Kuvendi nuk ka ekzistuar. Ky propozim-buxhet mund të trajtohet dhe procedohet nga Qeveria e re tek Kuvendi i konstituuar, si organe të nxjerra nga zgjedhjet e fundit parlamentare”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave. /Telegrafi/