Dardan Krasniqi, ish-luftëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), ka thënë se veteranët e luftës nuk kanë luftuar as për 170 as për 200 euro, kanë luftuar për dinjitet dhe çlirimin e vendit.

Krasniqi, i ftuar në “Debat Plus”, ka thënë se në këtë betejë mes veteranëve dhe Qeverisë së Kosovës nuk sheh fitues.

“Të dyja palët janë humbëse”.

Ai ka thënë ndër të tjera që beteja kryesore e veteranëve është mosinstrumentalizimi i kësaj çështjeje në baza politike.

“Protesta është diçka që e mbështes unë, secili deputet ka të drejtë të mbështesë një kauzë, por njerëz që kanë votuar Gjykatën Speciale, që kanë votuar Demarkacionin, dhe e kanë shkelur UÇK-në, e kanë shkelur veteranin e luftës, dalin dhe e instrumentalizojnë për 170-200 euro këtë çështje”, ka shtuar Krasniqi.

Reklama
Reklama

Sipas tij, qeveritë e kaluara kanë varfëruar veteranët, krerët e UÇK-së i kanë dërguar në Hagë, duke e instrumentalizuar këtë betejë të veteranëve për prapavija politike.

Ai ndër të tjera ka thënë se UÇK nuk përmendet në asnjë infrastrukturë ligjore.

“Ky diskurs është i instrumentalizuar për prapavija që e kanë sjellë veteranin të ikë nga vendi, të bëjë vetëvrasje, ligji për kategoritë e luftës duhet të ndryshojë, pastrimi i listave është i domosdoshëm, por para pagës të trajtohet dinjitetshëm veterani, sepse kështu kanë pësuar familjet e dëshmorëve”, ka përfunduar Krasniqi.