LAJMI I FUNDIT:

Gjendet “një thesar me monedha, i varrosur gjatë Luftës së Dytë Botërore”

Gjendet “një thesar me monedha, i varrosur gjatë Luftës së Dytë Botërore”

Një ekip kërkuesish të thesareve gjetën monedha të vlefshme naziste të varrosura në Frontin Lindor, ku u dorëzuan ushtarët e Luftës së Dytë Botërore.

Në një video të publikuar në TikTok shfaqet një ekip duke përdorur detektorë metali teksa gjurmonin në tokë.

Kur monedhat fillojnë të shfaqen, del në pah një monedhë që kishte të gdhendur portretin e ish-presidentit të Lituanisë, Antanas Smetona, raporton thesun.

Detektorët zbuluan 32 monedha, të cilat tani janë vënë në shitje, megjithëse çmimi i tyre ende nuk është bërë i ditur.

Ky zbulim bëri që gjetjet e thesarit të bëhen lajm për publikun, duke nxjerrë në pah histori dhe vlera kulturore. /Telegrafi/