Sipas një studimi të Euromerica Sport Marketing, një kompani e specializuar në matje dhe e certifikuar nga FIFA , ka renditur Bayern Munichun si klubin që ka shitur më së shumti fanella, me rreth 3.2 milionë copë.

Në vend të dytë është Real Madridi, me rreth 200 mijë fanella të shitura më pak. Liverpool mbyll podiumin, pasi The Reds kanë shitur 2.4 milionë fanella gjatë vitit të kaluar.

Manchester United, Juventus dhe Barcelona ndajnë vendet, katër, pesë dhe gjashtë.

Renditja mbyllet nga klube si Chelsea, Borussia Dortmund, PSG dhe Man City, që të gjitha mbi 1 milion të shituara.

Analiza është kryer nga janari 2020 deri në janar 2021.

Shitja e fanellave është bërë prioritet për klubet në mbarë botën, pasi të ardhurat e krijuara janë një ndihmë thelbësore për buxhetet e klubeve, veçanërisht në dy vitet e fundit të paralizuara nga pandemia Covid-19. /Telegrafi/


Fanellat më të shitura të futbollit – 10 klubet më të mira

Bayern Munich (Gjermani), 3,250,000

Real Madrid (Spanjë), 3,050,000

Liverpool (Angli), 2,450,000

Manchester United (Angli), 1,950,000

Juventus (Itali), 1,420,000

Barcelona (Spanjë), 1 340 000

Chelsea (Angli), 1,310,000

Borussia Dortmund (Gjermani), 1,222,000

PSG (Francë), 1,180,000

Manchester City (Angli), 1,087,000


/Telegrafi/