LAJMI I FUNDIT:

A është e mundur të zgjidhet ky ekuacion duke lëvizur vetëm një fije shkrepëseje?

Një enigmë matematikore për ata me logjikë të fortë dhe sy të mprehtë

Në këtë enigmë matematikore, përpiquni të korrigjoni ekuacionin, duke lëvizur vetëm një fije shkrepëseje në figurë.


Nëse ju pëlqen të zgjidhni enigma, kjo është gjëja e duhur për ju.

Analizoni me kujdes problemin duke përdorur arsyetim analitik dhe logjik. Duhet të mendoni në mënyrë krijuese për të gjetur zgjidhjen, transmeton Telegrafi.

Para jush është një ekuacion që pretendon se numrat e shënuar me fijet e shkrepëses “289” plus “553” janë të barabartë me shumën “772”, që natyrisht nuk është e vërtetë.

Detyra juaj është ta zgjidhni saktë këtë problem duke lëvizur vetëm një fije shkrepëseje dhe që shuma e parë dhe e dytë të korrespondojnë me shumën përfundimtare.

A mund ta zgjidhni këtë enigmë ndeshjeje në vetëm 15 sekonda?

Nëse keni pasur sukses – urime! Nëse hiqni dorë, gjeni zgjidhjen më poshtë:

/Telegrafi/