Sipas një vlerësimi të publikuar sot nga Banka e Francës, Prodhimi i Brendshëm Bruto është ulur me rreth 6 për qind në tremujorin e parë të vitit 2020 si pasojë e epidemisë nga COVID-19 që ka goditur një pjesë të madhe të ekonomisë dhe e ka zhytur vendin në recesion.

Ky vlerësim korrespondon me performancën më të keqe tremujore të ekonomisë franceze që nga viti 1945, përcjell Telegrafi.

PBB-ja ishte ulur tashmë me 0.1 për qind në tremujorin e katërt, sipas të dhënave më të fundit nga Instituti kombëtar i Statistikave, pra Franca teknikisht është në recesion.

Aktiviteti ka qenë dukshëm më i ulët me rreth një të tretën apo 32 për qind sesa normalja gjatë dy javëve të fundit të muajit mars, sipas vlerësimit të Bankës së Francës bazuar në një studim të realizuar në rreth 8,500 kompani. /Telegrafi/