LAJMI I FUNDIT:

Financa

180 Artikuj

Remitencat nga mërgata, vetëm në muajin gusht u sollën mbi 140 milionë euro në Kosovë

Remitencat nga mërgata, vetëm në muajin gusht u sollën mbi 140 milionë euro në Kosovë

Financa
BQK: Vlera e depozitave arrin në 5.8 miliardë euro, kreditë në 4.7 miliardë euro

BQK: Vlera e depozitave arrin në 5.8 miliardë euro, kreditë në 4.7 miliardë euro

Financa
Pekini vazhdon të godas industrinë financiare, dënohet me burgim të përjetshëm shefi i China Life Insurance

Pekini vazhdon të godas industrinë financiare, dënohet me burgim të përjetshëm shefi i China Life Insurance

Botë
Më pak të punësuar gjatë qershorit tek tregtia me pakicë

Më pak të punësuar gjatë qershorit tek tregtia me pakicë

Biznes
BQK-ja miraton Rregulloren e re për Sistemin e Pagesave Ndërbankare të Kosovës

BQK-ja miraton Rregulloren e re për Sistemin e Pagesave Ndërbankare të Kosovës

Financa
BQK: Investimet direkte arrijnë në 374.2 milionë euro, 14 për qind më shumë se vitin e kaluar

BQK: Investimet direkte arrijnë në 374.2 milionë euro, 14 për qind më shumë se vitin e kaluar

Financa
Zvicra po harton rregullat e reja kundër pastrimit të parave

Zvicra po harton rregullat e reja kundër pastrimit të parave

Botë
Guvernatori Ismaili dhe Perani pajtohen për thellimin e bashkëpunimit ndërmjet BQK-së dhe IFC-së

Guvernatori Ismaili dhe Perani pajtohen për thellimin e bashkëpunimit ndërmjet BQK-së dhe IFC-së

Financa
BQK: Rritet vlera e kredive të lëshuara nga mikrofinancat për muajin korrik, mbi 60 për qind e tyre janë për ekonomitë familjare

BQK: Rritet vlera e kredive të lëshuara nga mikrofinancat për muajin korrik, mbi 60 për qind e tyre janë për ekonomitë familjare

Financa
Ndahen 11 milionë euro për kreditimin e bizneseve

Ndahen 11 milionë euro për kreditimin e bizneseve

Financa
BQE-ja paralajmëron bankat e Euroznës nëse fondet e tyre kanë probleme

BQE-ja paralajmëron bankat e Euroznës nëse fondet e tyre kanë probleme

Botë
Raporti i Findex: Më shumë se gjysma e qytetarëve në Kosovë kanë qasje në llogari bankare

Raporti i Findex: Më shumë se gjysma e qytetarëve në Kosovë kanë qasje në llogari bankare

Financa
Komunat i drejtohen Qeverisë e Kuvendit, kërkojnë zhbllokimin dhe kthimin urgjent të mjeteve financiare

Komunat i drejtohen Qeverisë e Kuvendit, kërkojnë zhbllokimin dhe kthimin urgjent të mjeteve financiare

Financa
Ministria e Financave shpenzon vetëm 2 për qind të buxhetit për investime kapitale, ajo e Komuniteteve më e suksesshmja me 98 për qind

Ministria e Financave shpenzon vetëm 2 për qind të buxhetit për investime kapitale, ajo e Komuniteteve më e suksesshmja me 98 për qind

Financa
Bankat gjermane goditen nga një valë e ankesave nga depozitorët

Bankat gjermane goditen nga një valë e ankesave nga depozitorët

Botë
Pyet deputeti Hoti: Si ka mundësi që të dyfishohen pagesat në avans derisa investimet kapitale vazhdojnë të janë të ulëta?

Pyet deputeti Hoti: Si ka mundësi që të dyfishohen pagesat në avans derisa investimet kapitale vazhdojnë të janë të ulëta?

Financa
Falimentimi i Silicon Valley Bank, amerikanët kundër shpëtimit të institucioneve financiare me paratë e taksapaguesve

Falimentimi i Silicon Valley Bank, amerikanët kundër shpëtimit të institucioneve financiare me paratë e taksapaguesve

Botë
SHBA-ja merr masa për të shmangur pasojat financiare pas falimentimit të Silicon Valley Bank

SHBA-ja merr masa për të shmangur pasojat financiare pas falimentimit të Silicon Valley Bank

Botë
Rreth 13 milionë euro ishte ‘rroga’ vjetore e shefit të bankës UBS për 2022-në

Rreth 13 milionë euro ishte ‘rroga’ vjetore e shefit të bankës UBS për 2022-në

Botë
ATK-ja lëshon në përdorim shërbimin për kreditimin e TVSH-së

ATK-ja lëshon në përdorim shërbimin për kreditimin e TVSH-së

Financa
ATK-ja vendos disa kufizime në EDI për deklarimet në librat e Shitjes dhe të Blerjes

ATK-ja vendos disa kufizime në EDI për deklarimet në librat e Shitjes dhe të Blerjes

Financa
Buxheti vjetor i Kosovës për vitin 2023 – i mangët apo premtues?

Buxheti vjetor i Kosovës për vitin 2023 – i mangët apo premtues?

Financa
BPB emëron Kryeshefen e re Ekzekutive

BPB emëron Kryeshefen e re Ekzekutive

Financa
Mustafa: Projektbuxheti i vitit 2023 nuk reflekton karakter zhvillimor për vendin

Mustafa: Projektbuxheti i vitit 2023 nuk reflekton karakter zhvillimor për vendin

Financa