LAJMI I FUNDIT:

Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore siguroi stabilitetin e denarit, lëvizjet inflacioniste dhe sektorin bankar

Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore siguroi stabilitetin e denarit, lëvizjet inflacioniste dhe sektorin bankar

Në takimet e pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, Banka Popullore e Maqedonisë u përshëndet me vlerësim për politikat e saj të menaxhimit të inflacionit, kursit të denarit dhe stabilitetit të sektorit bankar. Zëvendësdrejtori i përgjithshëm i FMN-së, Bo Lee, dhe Drejtori i FMN-së për Evropën, Alfred Kamer, u shprehën të impresionuar nga sukseset e Bankës Popullore në kohën e pasigurtë globale.

Gjatë takimeve, guvernatorja Anita Angellovska-Bezhoska dhe delegacioni maqedonas theksuan angazhimin e tyre në ruajtjen e stabilitetit makroekonomik përmes politikave të përshtatshme monetare dhe makroprudenciale. Përfaqësuesit e FMN-së inkurajuan vazhdimin e këtyre përpjekjeve dhe nevojën për një qasje të kujdesshme ndaj rreziqeve të mundshme.


Diskutimet me Drejtorin Ekzekutiv të FMN-së, Paul Hilbers, dhe Drejtorin Ekzekutiv alternativ, Luke Dresse, theksuan nevojën për vazhdimin e vigjilencës së vazhdueshme në politikat makroekonomike. Këto biseda shënuan një bashkëpunim të thellë mes Bankës Popullore të Maqedonisë dhe institucioneve ndërkombëtare për të siguruar stabilitetin ekonomik dhe financiar në rajon.

Në trend Lajme

Më shumë
Efekti

Efekti "TikTok", mbi 15 nxënëse të dy shkollave në Fushë-Kosovë dyshohet se i kanë gërvishtur duart e tyre

Arsim
Hapja e urës në Mitrovicë: Për disa

Hapja e urës në Mitrovicë: Për disa "rritje e tensioneve", për të tjerët "gjë e mençur"

Lajme
“Provat mund të na dërgojnë diku tjetër”- Elshani flet për serbin që u arrestua për spiunazh

“Provat mund të na dërgojnë diku tjetër”- Elshani flet për serbin që u arrestua për spiunazh

Siguri
Ndryshimet në skemën sociale, familjet në nevojë që kanë fëmijë mbi pesë vjeç mund të aplikojnë sërish për ndihmë financiare

Ndryshimet në skemën sociale, familjet në nevojë që kanë fëmijë mbi pesë vjeç mund të aplikojnë sërish për ndihmë financiare

Lajme
I zhdukur që nga 22 maji, Gëzim Trakaniqi nga Peja gjendet shëndosh e mirë

I zhdukur që nga 22 maji, Gëzim Trakaniqi nga Peja gjendet shëndosh e mirë

Komunat
Musliu: Kryqëzimi i fuqive në Mal të Zi - ndryshimi i kursit dhe arrestimi i Gjukanoviqit

Musliu: Kryqëzimi i fuqive në Mal të Zi - ndryshimi i kursit dhe arrestimi i Gjukanoviqit

Politikë
Kalo në kategori