Grenlanda është e njohur për akullnajat e saj, por në muajin e kaluar ishulli është shkrirë me një ritëm të paparë, dhe zjarret kanë shpërthyer, transmeton Sciense Alert.

Shkencëtarët nuk prisnin që Grenlanda të shkrihej me këtë ritëm edhe për 50 vjet të tjerë.

Deri në javën e fundit të korrikut shkrirja kishte arritur në nivelin e parashikuar nga modelet klimatike për vitin 2070, nën skenarin më pesimist.

Një gjë e tillë sipas shkencëtarëve po ndodh për shkak të ngrohjes globale dhe ndryshimeve të mëdha klimatike. /kp/Telegrafi/