Një adoleshent në New Mexico po vlerësohet se ka kapur një peshk rreth 25 kilogramësh.

Ndërsa pesha e peshkut është mbresëlënëse, ai nuk ka marrë një rezultat zyrtar për shkak të mënyrës së regjistrimit të peshës, përcjell Telegrafi.

Peshku i cili kishte potencialin për të thyer rekord u kap nga 13-vjeçari, Alonso Ordaz.

Ai thuhet se kapi peshkun e madh ndërsa po peshkonte në një liqen në Elephant Butte.

Babai i Ordaz-it i tha medias se ata e peshuan peshkun duke përdorur një peshore në anije dhe përcaktoi se peshonte rreth 25 kilogramë.

Posted by NM Game and Fish on Thursday, March 4, 2021

Por çfarë bënë më pas? Ata më pas e lëshuan atë.

Reklama

Sipas Departamentit të Lojërave dhe Peshqve në New Mexico, rekordi aktual i shtetit për këtë lloj peshku është rreth 24.5 kilogramë dhe nëse matja e Ordaz ishte e saktë, peshku i tij mund të kishte vendosur një rekord të ri.

Reklama

Por fatkeqësisht, peshku nuk u peshua në një peshore zyrtare shtetërore, që do ta bënte peshkun “të përshtatshëm” për rekordin shtetëror. /Telegrafi/