Kryeministri në largim i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, ka bërë të ditur se së shpejti qeveria që drejton do të nis një program hapësinor.

Në seancën e sotme të Qeverisë së këtij vendi, kryeministri malazez ka folur ndër të tjera për një projekt mjaft ambicioz dhe kërkues.

“Mali i Zi po nis programin e saj hapësinor dhe po nis zhvillimin e satelitit Luca, i cili do të dërgohet në hapësirë. Ai projekt do të financohet nga Fondi i Inovacionit”, pohoi ai.

Abazoviq bëri të ditur se do të mbështesë edhe në të ardhmen programet e tilla inovative, raporton rtcg.

Reklama

“Shpresoj që Luca jonë, në një të ardhme të parashikueshme, të shërbejë me krenari. Sateliti ynë do të jetë në orbitë si satelitët e shumë vendeve”, deklaroi kryeministri.

Reklama

Ai theksoi se pengesa më e madhe për novatorët është administrata, e cila do të duhet të harmonizohet.

Abazoviq shtoi se ai pret që një satelit malazez, me dimensione më të vogla, të jetë në hapësirë në një afat të shkurtër. /Telegrafi/