LAJMI I FUNDIT:

Zhbllokoni kokën tuaj të dushit me një përbërës që tashmë e keni në shtëpi

Zhbllokoni kokën tuaj të dushit me një përbërës që tashmë e keni në shtëpi

A keni nevojë të pastroni dushin tuaj? Edhe pse mund të duket si një nga ato zona që janë vetë-pastruese, ju duhet ta bëni këtë, veçanërisht kokën tuaj të dushit.

Reklama

Ndërtimi i gëlqeres mund të grumbullohet me lehtësi. Rezultati? Presion më i ulët i ujit dhe një rrjedhë jokonsistente. Por, para se të zëvendësoni dushin, provoni këtë hile për të zhbllokuar kokën e dushit. Pjesa më e mirë është se ju duhet vetëm një përbërës.

Zhbllokoni një kokë dushi me uthull

Ndërsa mund të mos mendoni për pastrimin e kokës tuaj të dushit pasi ajo me të vërtetë vjen në kontakt vetëm me ujin, duke bërë pastrimin mund të përmirësoni funksionin dhe ta bëni të shkëlqejë. Duke i dhënë kokës së dushit një trajtim me uthull mund të zvogëloj grumbullimin e gëlqeres që vjen nga uji i fortë që kalon nëpër hidraulikun tuaj. Depozitat e kalciumit dhe mineraleve të tjera krijojnë grumbullim dhe mund të dëmtojnë funksionimin e kokës tuaj të dushit.

Për ta bërë këtë hile, gjithçka që ju nevojitet është uthull e bardhë e distiluar e rregullt, një qese plastike dhe një furçë dhëmbësh e vjetër.

Së pari merrni kokën e dushit duke e hequr atë nga tubi, pastaj vendoseni në qesen plastike. Hidhni uthull të mjaftueshme për të mbuluar të gjithë kokën e dushit, pastaj lidhni pjesën e sipërme të qeses në mënyrë që të jetë e sigurt. Mbajeni në një lavaman të madh ose kovë dhe lëreni të zhytet në uthull për të paktën një orë. Nëse gëlqerja ka arritur në një shkallë vërtet kokëfortë, mund ta lini të ulet gjatë natës.

Pasi të jetë njomur, përdorni një furçë dhëmbësh të vjetër për të fshirë pjesët dhe për të hequr çdo njollë të mbetur. Më në fund, vendosni kokën e dushit përsëri në vend dhe mbaruat!

Për një referencë vizuale, shikoni videon më poshtë: