Republika e Kosovës sot (17 shkurt 2021) shënon 13-vjetorin e shpalljes së pavarësisë.

Yje të shumta të skenës dhe ekranit i kanë shfrytëzuar profilet e tyre në rrjetet sociale për të uruar për këtë ditë të rëndësishme në historinë e vendit tonë.

Më 17 shkurt të vitit 2008, Kuvendi i Republikës së Kosovës shpalli Deklaratën e Pavarësisë së Kosovës.

Në një mbledhje ku morën pjesë 109 nga gjithsej 120 deputetë, Kuvendi i Kosovës njëzëri shpalli Kosovën shtet të pavarur, sovran dhe demokratik.

Shpallja e Pavarësisë ishte kurorëzim i një rrugëtimi të gjatë e të vështirë për kombin shqiptar dhe qytetarët e Kosovës, të cilët për vite me radhë vuajtën pasojat e dhunës deri në gjenocid dhe spastrimit etnik nga regjimi serb. /Telegrafi/

View this post on Instagram

A post shared by GETOAR SELIMI (@ghettogeasy)

View this post on Instagram

A post shared by Edona Llalloshi Official (@edonallalloshi)

View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

View this post on Instagram

A post shared by Bes Kallaku (@bes_kallaku)

View this post on Instagram

A post shared by ANA KABASHI (@annakabashi)

View this post on Instagram

A post shared by Faton (@faton_isufi)