Një prej skenave më të famshme në serinë e filmave të “Rocky” është dueli ndërmjet protagonsitit kryesor dhe Apollo Creed.

Ikona e filmave aksion, Sylvester Stallone, në realizimin e parë luajti boksierin, Rocky Balboa, i cili zhvilloi duelin me Creed (që u portretizua nga Carl Weathers).

Xhirimet nga prapaskenat e filmit të parë të vitit 1976, shfaqin momentet kur dy aktorët e kanë përgatitur skenën e njohur në ring.

Të gjithë që kanë parë atë skenë e kujtojnë si një duel të jashtëzakonshëm mes dyshes.

“Rocky” rezultoi një film shumë i suksesshëm si në aspektin komercial ashtu edhe nga kritikat që mori, ndërsa deri më tani janë xhiruar tetë filma për boksierin legjendar të ekranit. /Telegrafi/