Një kapitull i ri në ekskluzivitetin Pro Evolution Soccer fillon këtë shtator. Konami tashmë ka njoftuar se edicioni i këtij viti PES, i riemëruar në eFootball, do të kalojë në modelin free2play, dhe tani është njoftuar data e saktë e mbërritjes.

Në vend të një lëshimi të plotë, eFootball do të shfaqet me përmbajtje të kufizuar që do të rritet nga sezoni në sezon, domethënë përmes azhurnimeve. eFootball do të dalë më 30 shtator dhe sjell me vete 9 ekipe që do të jenë në dispozicion për të luajtur përmes ndeshjeve miqësore në formatin lokal dhe online.

Do të ketë 6 stadiume, Emirates, Camp Nou, Old Trafford, Allianz Arena, Allianz Stadium dhe eFootball Stadium. Përputhshmëria ndërgjenerative do të jetë e disponueshme që nga fillimi, që do të thotë se lojtarët në tastierë më të vjetër mund të luajnë kundër atyre në pajisjet e gjeneratës tjetër. Përputhja ndër-platformë nuk përmendet tani për tani.

Kjo tani për tani duket mjaft si një version demo i lojës që ende nuk shfaqet. Konami premton se gjendja e përmbajtjes do të korrigjohet rrënjësisht gjatë vjeshtës, kur do të shtohen mënyra të shumta të lojës, opsionet e Ekipit Krijues dhe më shumë klube.

Klubet e para që do të jenë në dispozicion për të luajtur janë:

Arsenal
Barcelona
Bayern Munich
Corinthians Paulista
Flamengo
Juventus
Manchester United
River Plate
Sao Paulo /Telegrafi/