LAJMI I FUNDIT:

UNË JAM

UNË JAM
Jorge Luis Borges

Poezi nga: Jorge Luis Borges
Përktheu: Fadil Bajraj

Unë jam ai që njeh veten jo më pak të kotë
se shikuesi i kotë i cili në pasqyrën e
xhamtë dhe të heshtjes ndjek pasqyrimin ose
trupin (është po e njëjta gjë) e vëllait të vet.
Unë jam, miqtë e mi të heshtur, ai i cili di
se nuk ka falje ose hakmarrje më të madhe
se harresa e plotë. Zoti na ka dhuruar këtë zgjidhje
të çuditshme ndaj të gjitha urrejtjeve njerëzore.
Përkundër bredhjeve të mia të mahnitshme të shumta,
unë jam ai që kurrë nuk e ka zgjidhur
labirintin e kohës, njëjësin, shumësin,
ndëshkimin, të pashpjegueshmen, e vetvetes dhe të tjetërkujt.
Unë jam askushi. Unë nuk e kam përdor shpatën
në betejë. Jam jehonë, boshllëk, hiçgjë.


Në trend Kultura

Më shumë
LODHJE

LODHJE

Libri “Këngët e çamëve” dhe një homazh për albanologun Wilfried Fiedler

Libri “Këngët e çamëve” dhe një homazh për albanologun Wilfried Fiedler

PISLLËK

PISLLËK

Poezi
FJALA

FJALA

LEHTËSI

LEHTËSI

Zoti e di

Zoti e di

Kulture
Kalo në kategori