Më herët u raportua nga Rusia se presidenti ukrainas, Volodymyr Zelenskyy kishte refuzuar bisedimet me Moskën të premten pasdite.

Megjithatë, kjo është hedhur poshtë nga një këshilltar i zyrës presidenciale të Ukrainës.

Ata shtuan se Ukraina do të pranojë negociatat për armëpushim, por nuk do të pranojë ultimatume.

Një deklaratë tha se kjo do të konsiderohej “një përpjekje për të thyer Ukrainën dhe për ta detyruar atë të pranojë kushte kategorikisht të papranueshme”.

Ndryshe, Kremlini ka pohuar se presidenti rus, Vladimir Putin dje iu tha trupave ruse të ndalonin avancimin në Ukrainë.

Pavarësisht kësaj, forcat ushtarake vazhduan të lëviznin drejt Kievit. /Telegrafi/