Tre të burgosur nga Georgia janë lavdëruar dhe përshëndetur për shpëtimin e jetës së një gardiani i cili pësoi një sulm në zemër, jashtë dyerve të qelisë së tyre.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Mitchell Smalls, Terry Loveless dhe Walter Whitehead u nxituan në ndihmë të Warren Hobbs kur ai ra pa vetëdije në tavolinën e tij në burgun e Qarkut Gwinnett.

Warren Hobbs pësoi një arrest kardiak në tryezën e tij jashtë dyerve të qelive

Dhe Smalls fillimisht paralajmëroi pjesën tjetër të të burgosurve në emergjencë duke i rënë ziles së derës.

Ndërsa Loveless dhe Whitehead pastaj nxituan drejt Hobbs, pasi ai arriti të zhbllokojë në mënyrë elektronike derën e tyre të qelisë.

Mitchell Smalls, djathtas, Terry Loveless, majtas dhe Walter Whitehead, qendërWhitehead tha: ‘Më frikësoi mua. Nuk më intereson nëse është oficer policie apo kushdo që ishte. Do të bëj gjithçka që mundem për të shpëtuar një njeri. Nuk dua që dikush të vdesë’.

Ndërsa Hobbs, i cili është duke u rikuperuar në shtëpi, thotë se ai mund të kujtojë vetëm një tingull si bateritë dhe të dëgjojë njerëzit që thërrasin emrin e tij. /Telegrafi/