Aktrimi, sa i vështirë mund të jetë? Shumë prej nesh ndoshta e kanë fantazuar veten si një yll në bërje e/i cili, me pak fat dhe disa ndihma për të memorizuar linjat, mund të luante lehtësisht rolin e një burri apo zonje.

Reklama

Siç e dinë edhe vetë aktorët, megjithatë, është një punë mjaft e vështirë e me një përkushtim të jashtëzakonshëm.

Shpesh shkon shumë përtej rrëshqitjes në karakter për të dhënë disa të reja këtu dhe atje, duke u mbuluar me ‘make-up’ apo mbase një mustaqe të rreme.

Ne do ua sjellim disa aktorë dhe aktore të njohura, të cilët ndërmorën përpjekje të mëdha fizike dhe mendore për të portretizuar personazhet e tyre në mënyrë më autentike dhe të saktë.

Reklama
Reklama

Shumë nga këta aktorë fituan çmime prestigjioze për punën e tyre të mrekullueshme, dhe me të drejtë. Për të parë dhe mësuar rreth ndryshimeve dramatike që këto yje pësuan për zanatin e tyre, shikoni postimet e mëposhtme:

Leonardo DiCaprio-The Revenant

Jim Carry – The Grinch

Ryan Reynolds – Deadpool

Eddie Redmayne-The Theory of Everything

Naomi Grossman – Pepper (American Horror Story Series)

Meryl Streep – Rabbi (Angels In America)

Jacob Tremblay – Auggie (Wonder)

Richard Brake – The Night King (Game Of Thrones)

John Matuszak – Sloth (The Goonies)

Ron Perlman – Hellboy (Hellboy)

Anjelica Huston – Grand High Witch (The Witches)

Reklama

/Telegrafi/