Vaji i rrjedhur është shumë helmues dhe mund të depërtojë thellë në tokë, por gjithashtu edhe në ujërat nëntokësore!

Tekefundit, duket si një gjë e shëmtuar kur keni njolla të zeza në rrugën tuaj.

Fatmirësisht, njollat e vajit mund të hiqen me disa metoda të thjeshta pastrimi. Mund t’i hiqni duke përdorur produkte të zakonshme të amvisërisë, siç janë shamponi i larjes së enëve dhe soda e bikarbonatit. Veç kësaj, mund të gjeni produkte të dedikuara mu për këtë problem.

Për rrugët me pjerrësi, filloni nga pika më e lartë në mënyrë që uji i ndotur dhe mbetjet të mos rrjedhin mbi pjesët të cilat tashmë i keni pastruar. Kujdesuni për bimët përreth kur përdorni mjete për pastrim, transmeton Telegrafi.

Reklama
Reklama

Mbani mend: Vaji është i ndezshëm. Kini kujdes kur pastroni materiale të derdhura dhe në mënyrë të sigurt hidhni të gjitha materialet të cilat kanë qenë në kontakt me vajin.

Si t’i përdorni produktet e amvisërisë për heqjen e vajit nga rruga?

Produktet e zakonshme për amvisëri siç janë soda e bikarbonatit, shamponi për larjen e enëve, madje edhe detergjenti i rrobave janë produkte kryesore në luftën kundër njollave të vajit.

Ja se si të përdorni sendet shtëpiake për të hequr qafe njollat e vajit në rrugën tuaj.

1) Thithni vajin e tepërt: Filloni duke thithur vajin që ndodhet në sipërfaqen e rrugës. Vetitë ultra absorbuese të rërës së maceve e bëjnë atë një material ideal. Spërkatni rërën mbi njollën e freskët dhe lëreni të thithë vajin. Hiqni dhe hidhni rërën. Lani çdo mbetje të mbetur me ujë.

Reklama
Reklama

2) Eksfolimi: Kur mbetjet e rërës të kenë thithur vajin e tepërt, shpëlajeni njollën tërësisht me një pastë sode buke dhe ujë, më pas shpëlajeni me ujë të pastër. Soda e bukës është një alkal i butë që është efektiv në tretjen e papastërtive dhe yndyrës.

3) Shkumë dhe shpëlarje: I formuluar për të hequr yndyrën, sapuni i enëve është një zgjidhje tjetër efektive për trajtimin e njollave të vajit të rrugës. Spërkatni pak sapun enësh mbi njollën e vajit. Pastroni njollën me një furçë të fortë. 4) Shpëlajeni sapunin me ujë: Përsëriteni procesin derisa njolla e vajit të zbehet.

Reklama

Si të pastroni vajin nga rruga me detergjent rrobash?

Nëse keni në dorë detergjent pluhur për rroba, provoni këtë metodë për trajtimin e njollave të vajit të rrugës.

Reklama

Aplikoni detergjent: Spërkatni detergjentin pluhur mbi vajin e derdhur. Aplikoni me kujdes mjaftueshëm ujë të ngrohtë mbi detergjentin e rrobave për të formuar një pastë.

Scrub: Fërkoni zonën me një furçë të fortë najloni për rreth dy minuta, më pas lëreni të qëndrojë për 15 minuta.

Shpëlarje: Fërkojeni zonën për një minutë tjetër, më pas shpëlajeni detergjentin e rrobave me ujë të pastër dhe të ngrohtë. /Telegrafi/