LAJMI I FUNDIT:

“Shfaqja që shkon keq” mbyll festivalin e komedisë në Mitrovicë

“Shfaqja që shkon keq” mbyll festivalin e komedisë në Mitrovicë
(Foto: KP)

Qendra e Kulturës “Rexhep Mitrovica” në Mitrovicë tashmë gjithçka ka bërë gati për të pritur shfaqjen nga Teatri i Gjilanit, shfaqje kjo e cila edhe do të përmbyllë Festivalin Tradicional të Komedisë, “Mitrovica in Fest”, por jo vetëm festivalin që shfaqi për pesë net komedi nga vendi dhe rajoni, por festën e madhe që e kishte Mitrovica këto ditë.

Reklama

Artistët dhe qytetarët e shijuan festivalin dhe e frekuentuan teatrin më shumë se çdo herë tjetër, transmeton KP.

“Mitrovica in Fest” ia ktheu shikuesin Mitrovicës, e edhe sonte ngjashëm si netët tjera presim që dashamirët e artit të bashkohen në komedinë nga Gjilani, ‘Shfaqja që shkon keq’ me tekst të Henry Shield, Jonathan Sayer dhe Henry Lewis, në regji të Ilir Bokshit.

Kjo komedi nëpërmjet lojës së Kushtrim Qerimit, Ernest Zymberi, Alban Shahiqi, Safete Mustafa Baftiu, Gani Rrahmani, Avni Shkodra dhe Tringa Hasani, do të sjellë një trupë amatorësh dhe një përpjekje të tyre maksimale për të realizuar një shfaqje.

Vrasje enigmatike, dyshime dhe mbi të gjitha dështime, janë ato që e përcjellin publikun gjatë gjithë kohës. Një gjë është e sigurt: Shfaqja duhet të shkojë deri në fund.

Skenografia dhe kostumet janë realizuar nga Bekim Korça, muzika nga Art Lokaj, ndërsa asistent regjie është Ali Demi.