Disa thonë edhe që me këtë truk nuk ka nevojë as për zbutës

Përse disa amvisa në rrobalarëse dhe në rrobatharëse hedhin sfera të vogla nga folia e aluminit?

Ky është truk i shkëlqyeshëm i cili e bën hekurosjen shumë më të lehtë dhe më të shpejtë, sepse rrobat pas larjes nuk janë aq të zhubrosura!- transmeton Telegrafi.

Sferat e vogla nga folia e aluminit ndihmojnë që te larja rrobat rrotullohen më mirë, ndërsa vetvetiu edhe lahen, derisa në makinën për tharjen e rrobave ndërpriten krijimet e elektricitetit statik.

Disa konstatojnë edhe që janë alternativë e shkëlqyeshme për zbutësin e rrobave!

Mjaftojnë dy deri tri sfera për një larje, ndërkaq bëhen thjesht – merrni një copë folie alumini, zhubraviteni dhe bëni serën e madhësisë së topit të tenisit. /Telegrafi/