LAJMI I FUNDIT:

Rekomandime të Qeverisë për mbrojtjen nga vala e nxehtit në Maqedoninë e Veriut

Rekomandime të Qeverisë për mbrojtjen nga vala e nxehtit në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut, në bashkëpunim me Instituti i Shëndetit Publik dhe Drejtorinë për Çështje Hidrometeorologjike, ka njoftuar se një valë e nxehtit do të prekë të gjithë vendin nga nesër, 19 qershor 2024, e deri më 23 qershor 2024. Në përgjigje të kësaj situate, qeveria ka miratuar një sërë rekomandimesh për të mbrojtur popullsinë nga rreziqet që sjellin temperaturat e larta.

Rekomandimet përfshijnë masat e mëposhtme për të ulur ndikimin e temperaturave ekstreme:

Përjashtim nga Punët për Grupet e Rrezikuara: Gratë shtatzëna dhe personat mbi moshën 60 vjeç janë përjashtuar nga detyrimet e punës për të mbrojtur shëndetin e tyre.


Masat në Ambiente të Kujdesit për Fëmijët: Në kopshte, nuk duhet të kryhet aktivitet fizik dhe fëmijët nuk duhet të dalin jashtë nga ora 11:00 deri në 17:00 për të shmangur ekspozimin ndaj diellit në orët me rrezatim të lartë.

Ndihmë nga Njësitë e Vetëqeverisjes Lokale: Kryqi i Kuq dhe Qendrat për Çështje Sociale do të ofrojnë ndihmë specifike për personat e vetmuar, të moshuar, të pafuqishëm dhe të pastrehë në rajonet e prekura nga vala e nxehtit.

Siguria në Vendin e Punës: Punëdhënësve u kujtohet detyrimi për të respektuar rregulloret ligjore që mbrojnë punëtorët nga rreziqet e mundshme në proceset e rrezikshme të prodhimit dhe teknologjisë, veçanërisht gjatë këtyre ditëve të nxehta.

Qeveria dhe institucionet përkatëse bëjnë thirrje për vigjilencë dhe kujdes të shtuar gjatë kësaj periudhe për të parandaluar çdo lloj pasojë negative që mund të vijë nga temperaturat e larta.

Në trend Lajme

Më shumë
Analistët kërkojnë dorëheqjen e Sveçlës pas ikjes së Faton Hajrizit dhe të tjerëve nga burgjet e Kosovës

Analistët kërkojnë dorëheqjen e Sveçlës pas ikjes së Faton Hajrizit dhe të tjerëve nga burgjet e Kosovës

Drejtësi
Deputeti i LVV-së: Faton Hajrizi është kriminel, Kosova i ka lajmëruar fqinjët për ikjen e tij

Deputeti i LVV-së: Faton Hajrizi është kriminel, Kosova i ka lajmëruar fqinjët për ikjen e tij

Lajme
Flet vëllai i të arratisurit Faton Hajrizi: Jam në Gjermani, ai mi vodhi dokumentet

Flet vëllai i të arratisurit Faton Hajrizi: Jam në Gjermani, ai mi vodhi dokumentet

Elfije Boletini
Bekë Berisha: 600 policë të angazhuar për të ruajtur aktivistët e LVV-së, teksa ata incizojnë spot elektoral në Ujman

Bekë Berisha: 600 policë të angazhuar për të ruajtur aktivistët e LVV-së, teksa ata incizojnë spot elektoral në Ujman

Lajme
Deputetët e LVV-së thonë se shumë shpejt do të hapet Ura e Ibrit, por nuk tregojnë datën

Deputetët e LVV-së thonë se shumë shpejt do të hapet Ura e Ibrit, por nuk tregojnë datën

Lajme
Vrasja e policit serb në Serbi, flet Kurti

Vrasja e policit serb në Serbi, flet Kurti

Lajme
Kalo në kategori