Lou, një qen femër trevjeçare nga Shtetet e Bashkuara, dhe veshët e saj me një gjatësi rekord prej gati 34 centimetra ishin ndër të dhënat nga Libri i ri i Rekordeve Guinness për vitin 2022, shkruan Daily Mail.

Lou nuk mund t’ju japë një putër, por ajo mund ta bëjë me veshin e saj të gjatë, dhe secila “palosje” e veshëve të saj është e gjatë rreth 34 cm.

Lou përfundoi në garën për rekord, pasi pronari i saj kishte më shumë kohë për t’u shoqëruar me kafshën e saj gjatë pandemisë dhe bllokimit, dhe zbuloi se ishte ndryshe nga qentë e tjerë të së njëjtës race.

Gjatësia e veshëve të Lua kaloi pa u vënë re derisa Olsen, një teknik veterinar, i mati ato në kohën e pandemisë. Pastaj ajo vendosi të aplikojë për Librin e Rekordeve Guinness.

Olsen tha se Lou nuk shqetësohet nga veshët e saj të gjatë në jetën e përditshme, dhe se ato nuk kërkojnë mirëmbajtje të veçantë, përveç një kontrolli mujor të pastërtisë.

Ajo shtoi se shpreson që fitorja e Luinës do të frymëzojë dashamirët e kafshëve, që “të pranojnë specifikat e kafshëve shtëpiake të tyre dhe t’i duan gjithmonë, ashtu siç janë”.