LAJMI I FUNDIT:

Prokuroria e Tiranës nis hetimet për sulmin kibernetik, kërkon ndihmë juridike nga disa shtete

Prokuroria e Tiranës nis hetimet për sulmin kibernetik, kërkon ndihmë juridike nga disa shtete

Prokuroria e Rrethit Gjyqësorë në Tiranë ka përfshirë në dosjen e hetimit të nisur për sulmin kibernetik ndaj platformës qeveritare e-Albania në korrik të këtij viti edhe sulmin e fundit kibernetik ndaj sistemit TIMS, i cili rregullon hyrje-daljet në Republikën e Shqipërisë.

Reklama

“Në ushtrim të kompetencave të saj dhe në bashkëpunim të ngushtë me gjithë agjencitë ligjzbatuese dhe partnerët që asistojnë autoritetet shqiptare, prokuroria ka kryer një sërë veprimesh hetimore, duke përfshirë dërgimin e kërkesës për ndihmë juridike në disa shtete”, sqaron Prokurora.

Objekti i hetimit është sulmi kibernetik ndaj institucionit shtetëror të AKSHI-it që përmbledh gjithë faqet zyrtare qeveritare në Republikën e Shqipërisë.

Po kështu, më datë 09.09.2022 është kryer një tjetër sulm kibernetik në pajisjet dhe sistemet që administrohen dhe menaxhohen nga Ministria e Brendshme në Shqipëri. Këto dy veprime, duke qenë se janë kryer me të njëjtën tipologji dhe sulmi kibernetik ka ardhur nga i njëjti burim, po hetohen në një dosje të vetme.