LAJMI I FUNDIT:

Përse suksesi në punë nuk garanton lumturinë? Çfarë nevojitet për një ndjenjë mirëqenieje, por që nuk janë paratë!

Përse suksesi në punë nuk garanton lumturinë? Çfarë nevojitet për një ndjenjë mirëqenieje, por që nuk janë paratë!

Ja pse nuk duhet ta kërkoni lumturinë tuaj në punë, sipas ekspertëve

Një nga mitet më të zakonshme për suksesin dhe lumturinë është se një karrierë e suksesshme çon automatikisht në një jetë të lumtur dhe të përmbushur.

Megjithatë, kërkimet dhe përfundimet e specialistëve të fushës së psikologjisë tregojnë se lidhja mes karrierës dhe lumturisë është shumë më komplekse nga sa duket në shikim të parë, transmeton Telegrafi.


Gjetja e lumturisë në karrierë

Shumë njerëz investojnë shumë nga koha dhe energjia e tyre për të zhvilluar një karrierë të suksesshme, duke besuar se kjo do t’u sjellë atyre lumturi afatgjatë. Megjithatë, realiteti është se suksesi profesional mund të sjellë një sërë përfitimesh, por nuk garanton automatikisht lumturinë.

Sipas hulumtimit, ka disa aspekte kyç që duhen marrë parasysh kur bëhet fjalë për lidhjen midis karrierës dhe lumturisë:

Përshtatshmëria ndaj ndryshimeve

Ekspertët thonë se njerëzit përshtaten mjaft shpejt me nivelin e tyre të jetesës dhe suksesit. Ajo që mund të duket e jashtëzakonshme në fillim shpesh bëhet normë me kalimin e kohës dhe njerëzit vendosin qëllime dhe pritshmëri të reja.

Ky fenomen njihet si “përshtatja hedonike” dhe sugjeron që një karrierë mund të sigurojë lumturi të përkohshme, por jo domosdoshmërisht afatgjate.

A është i domosdoshëm stresi për arritje të suksesit?
Lexo po ashtu A është i domosdoshëm stresi për arritje të suksesit?

Ekuilibri midis punës dhe jetës personale

Një faktor tjetër i rëndësishëm në përcaktimin e nivelit tuaj të lumturisë në karrierë është ekuilibri punë-jetë. Studimi, “Balanci i punës dhe jetës dhe kënaqësia në punë midis fakulteteve në Universitetit Shtetëror të Iowa-s”, zbuloi se ata që arrijnë të mbajnë një ekuilibër të shëndetshëm midis përgjegjësive profesionale dhe personale priren të ndihen më të lumtur dhe më të përmbushur.

Nga ana tjetër, ata që kalojnë shumë kohë në punë janë më të tensionuar, të stresuar dhe të prirur për rraskapitje. Prandaj, suksesi në karrierë duhet të shoqërohet me vëmendje ndaj jetës personale.

Grupi i gjakut përcakton suksesin në punë
Lexo po ashtu Grupi i gjakut përcakton suksesin në punë

Kënaqësi në atë që bëni

Një aspekt kyç në marrëdhënien midis karrierës dhe lumturisë është shkalla e kënaqësisë që ndjeni në atë që bëni. Ata që e duan punën e tyre dhe ndihen të përmbushur profesionalisht janë zakonisht më të lumtur se ata që punojnë vetëm për para ose status social. Është e rëndësishme të zgjidhni një karrierë që përputhet me pasionet dhe vlerat tuaja.

Lidhja midis karrierës dhe lumturisë nuk është domosdoshmërisht një marrëdhënie shkak-pasojë. Suksesi profesional mund të kontribuojë në lumturinë, por nuk mjafton për të garantuar këtë gjendje. Lumturia varet kryesisht nga zgjedhjet që bëni në jetë dhe nga mënyra se si e menaxhoni marrëdhënien midis karrierës dhe aspekteve personale. Me mençuri dhe vëmendje ndaj nevojave tuaja individuale, ju mund të ndërtoni një jetë të lumtur, pavarësisht nga niveli juaj i suksesit profesional. /Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
‘Privilegji i bukurisë’: Njerëzit e bukur konsiderohen më të besueshëm, konfirmon hulumtimi

‘Privilegji i bukurisë’: Njerëzit e bukur konsiderohen më të besueshëm, konfirmon hulumtimi

Lifestyle
Kurrë nuk duhet ta përdorni këtë gjë në një hotel

Kurrë nuk duhet ta përdorni këtë gjë në një hotel

Stil
Njerëzit e lindur nën këtë shenjë të horoskopit janë të prirë ndaj depresionit

Njerëzit e lindur nën këtë shenjë të horoskopit janë të prirë ndaj depresionit

Astrologji
A e dini se çfarë është ‘terrazzo’? Ja disa ide se si të dekoroni shtëpinë tuaj me këtë stil interesant

A e dini se çfarë është ‘terrazzo’? Ja disa ide se si të dekoroni shtëpinë tuaj me këtë stil interesant

Stil
Askush nuk di t’i vendosë kufijtë më mirë se këto dy shenja horoskopi

Askush nuk di t’i vendosë kufijtë më mirë se këto dy shenja horoskopi

Astrologji
Sa shpesh duhet të lani çarçafët gjatë muajve të verës?

Sa shpesh duhet të lani çarçafët gjatë muajve të verës?

A e dini se...
Kalo në kategori