Beteja ligjore mbi pasurinë e artisti amerikan, Prince mori fund të dielën (16 janar), pesë vjet pas vdekjes së tij në moshë 57-vjeçare.

Reklama

Pasuria e yllit, e cila arrinte në 156.4 milionë dollarë, u luftua nga një numër i trashëgimtarëve të mundshëm, sepse këngëtari i “Purple Rain” nuk la testament.

Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme dhe Comerica Bank & Trust, administratori i pasurisë, më në fund arritën në një marrëveshje për vlerësimin pasi dhanë vlerësime jashtëzakonisht të ndryshme në fillim.

Foto: Getty Images

Ndërsa agjencia qeveritare fillimisht vendosi opinionin e tyre në 163.2 milionë dollarë, Comerica Bank & Trust dha një vlerë shumë më modeste prej 82.3 milionë dollarësh.

Reklama

Prince vdiq nga një mbidozë me fentanil në vitin 2016. Trashëgimtarët e tij u pajtuan dhe beteja ligjore filloi pas vdekjes së tij. Dy prej tyre, vëllezërit e tij, Alfred Jackson dhe John R. Nelson vdiqën në vitet që pasuan.

Reklama

Foto: Getty Images

“Kanë kaluar gjashtë vite të gjata”, tha avokati i tre vëllezërve e motrave të Prince, L. Londell McMillan, në një seancë dëgjimore të premten.

Sipas ABC News, administratori do të ndajë në mënyrë të barabartë pasurinë midis tre trashëgimtarëve më të vjetër dhe një kompanie muzikore në New York të quajtur Primary Wave. /Telegrafi/