Vizita e Papës është një rast i këndshëm për t’u bashkuar dhe lënë mënjanë dallimet politike, sepse kjo është atdheu ynë, nuk kemi rezervë. Këtu do të qëndrojmë jetojmë përkundër të gjitha dallimeve që kemi me njëri tjetrin, tha Stevo Pendarovski, kryetar i ri i sapozgjedhur.

“Këto janë arsye të mira për t’u bashkuar dhe për të lënë mënjanë këto dallime dhe standarde politike dhe nxitemi me të vërtetë për atë që është më e rëndësishme për ne, ky atdheu ynë – ne nuk kemi rezervë, ne do të qëndrojmë këtu për të jetuar përkundër të gjitha dallimeve që ne ne kemi njëri tjetrin. Në kuptimin politik, mendoj se ne duhet të pajtohemi për gjëra të rëndësishme. Mendoj se është e rëndësishme për të gjithë ne që të jetojmë këtu në paqe, të kuptuarit me respekt në lidhje me njëri-tjetrin. Shpresoj që nga sot e tutje kjo do të jetë një rast për të menduar për këtë temë”, tha Pendarovski.

Në një deklaratë për “Tv24”, ai tha se kjo është një rast për tubim, ndërsa qeveria dhe opozita të punojnë për atë që është më e rëndësishme për vendin, pavarësisht dallimeve politike.

Presidenti i ri i zgjedhur, i cili mori pjesë në fjalimin e Papës Françesku në “Vilën Vodno”, nuk deshi të komentonte fjalimin e Presidentit Ivanov./Telegrafi/