LeBron James ka kundërshtuar pretendimin e Zlatan Ibrahimovicit se atletët si ai duhet të qëndrojnë larg politikës dhe të qëndrojnë në sportet e tyre.

Sulmuesi i Milanit i bëri thirrje ikonës së basketbollit të premten, duke thënë se ai po përfitonte nga statusi i tij.

Ylli i Los Angeles Lakersit i ishte thënë që të mbajë “gojën e mbyllur dhe dribloni me top” nga prezantuesja televizive Laura Ingraham, pasi ka qenë i hapur për çështje jo sportive gjatë gjithë karrierës së tij dhe tani është ndjerë i detyruar t’u përgjigjet komenteve të sulmuesit suedez.

Ibrahimovic i bën thirrje LeBron Jamesit dhe atletëve të tjerë që të qëndrojnë sa më larg politikës Ibrahimovic i bën thirrje LeBron Jamesit dhe atletëve të tjerë që të qëndrojnë sa më larg politikës

“[LeBron] është fenomenal në atë që po bën, por nuk më pëlqen kur njerëzit kanë një lloj statusi, ata shkojnë dhe bëjnë politikë në të njëjtën kohë”, kishte thënë Ibrahimovic për Discovery + në Suedi. “Bëni atë që jeni i mirë. Bëni kategorinë që bëni. Unë luaj futboll sepse jam më i miri në lojë futbolli.

James më pas iu kundërpërgjigj Ibras, duke i thënë se ai kurrë nuk do të hesht për parregullsitë që po u bëhen personave me ngjyrë.

“Unë kurrë nuk do të hesht për gjëra që nuk janë në rregull”, ka thënë James në një konferencë për shtyp. “Unë predikoj për njerëzit e mi dhe predikoj për barazinë. Padrejtësia sociale, racizmi, shtypja sistematike e votuesve, gjëra që vazhdojnë në komunitetin tonë”.

“Unë kam qenë pjesë e komunitetit tim, kam parë gjërat që po ndodhin. Unë kam një grup me 300 plus fëmijë në shkollën time që po kalojnë të njëjtën gjë dhe ata kanë nevojë për një zë. Unë jam zëri i tyre dhe unë përdorni platformën time për të hedhur dritë mbi gjërat që po ndodhin, jo vetëm në komunitetin tim, por rreth këtij vendi dhe rreth botës”.

“Nuk ka asnjë mënyrë që unë vetëm t’i përmbahem sporteve sepse e di me këtë platformë, sa i fuqishëm është zëri im. Ju mund të pyesni Renee Montgomery (ish lojtar i NBA dhe tani pronar i Atlanta Dream) nëse unë do të kisha mbyllur gojën dhe duke parë atë grua të zezë të bukur sot që bëhet pjesë e një grupi pronësie tani me Atlanta Dream”.

“Është qesharake që ai (Ibrahimovic) në vitin 2018 po fliste për të njëjtat gjëra. Për shkak se mbiemri i tij nuk ishte një mbiemër i caktuar, ai ndjeu sikur po ndodhte racizëm ndërsa ai ishte në fushë… apo jo?”.

“Ai e tha atë, apo jo? Po. Unë mendova se ai e tha atë. Unë flas nga një mendje shumë e arsimuar. Unë jam personi i gabuar (për t’u ngatërruar) sepse i bëj detyrat e shtëpisë”, ka shtuar më tej James. /Telegrafi/