CIES ka publikuar raportin e fundi për ekipet me moshën mesatare më të re në top pesë ligat evropiane (Liga Premier, La Liga, Serie A, Bundesliga dhe Ligue 1)/

Ekipi me moshën mesatare më të re është nga La Liga, Valencia, me moshën mesatare 23,99 vjeç.

Spanjollët ndiqen nga Stuttgarti dhe Southamptoni që janë në top tre klubet me moshën mesatare më të re në Evropë.

Arsenali që ka bërë investime të rëndësishme në vitin e fundit ndodhet në pozitën e katërt në Evropë me moshën mesatare prej 24,43 vjeç.

Ndërkohë njësoj si gjiganti anglez veproi edhe Barcelona duke larguar disa futbollistë me mbi 30 vite mbi supe dhe duke ofruar të rinj e të talentuar.

Reklama

Katalunasin ndodhen në vendin e 13-të me moshën mesatare prej 25,55 vjeç.

Reklama

Më poshtë keni top 20 ekipet me moshën mesatare më të re në top pesë ligat evropiane: 

20) Real Sociedad: Mosha mesatare – 25,74 vjeç

20) Spezia: Mosha mesatare – 25,74 vjeç

16) Montpellier: Mosha mesatare – 25,58 vjeç1

16) Bayer Leverkusen: Mosha mesatare – 25,58 vjeç

15) Lorient: Mosha mesatare – 25,56 vjeç

13) Rennes: Mosha mesatare – 25,55 vjeç

13) Barcelona: Mosha mesatare – 25,55 vjeç

12) Nottigham Forest: Mosha mesatare – 25,52 vjeç

11) Wolfsburg: Mosha mesatare – 25,48 vjeç

10) Empoli: Mosha mesatare – 25,31 vjeç

Reklama

9) Toulouse: Mosha mesatare – 25,27 vjeç

8) Leeds United: Mosha mesatare – 25,24 vjeç

7) Monaco: Mosha mesatare – 24,84 vjeç

6) Reims: Mosha mesatare – 24,82 vjeç

5) Lecce: Mosha mesatare – 24,56 vjeç

Reklama

4) Arsenal: Mosha mesatare – 24,43 vjeç

3) Southampton: Mosha mesatare – 24,4 vjeç

2) Stuttgart: Mosha mesatare – 24,22 vjeç

1) Valencia: Mosha mesatare – 23,99 vjeç. /Telegrafi/