Fondi për Edukim Kulturor dhe Trashëgimi ka bërë me dije e nga 13 deri 15 shtator 2019 do të mbahet edicioni i pestë i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë në Rahovec.

Pjesëmarrësit në këtë festival do të jenë autorë nga vende ndryshme të botës: Anne Tannam nga Irlanda, Ali al Ameri nga Emiratet e Bashkuara Arabe, Andrew Singer nga ShBA-ja, Beppe Costa nga Italia, Tendo Taijin nga Japonia, Mercedes Roffe nga Argentina, Miriam Neiger Fleischmann nga Izraeli, Jack Mc Cann nga Irlanda, Luan Rama nga Shqipëria, Olimbi Velaj nga Shqipëria, Peter Andrej nga Sllovenia, Vladimir Martinovski nga Maqedonia, Ramiz Huremagic nga Bosnja, Ndrekë Gjini nga Shqipëria, Kristian Wikborg Wiese nga Norvegjia, Poul Lynggaard Damgaard nga Danimarka si dhe poetët nga Kosova: Faruk Buzhala, Xhevat Latifi, Tahir Hoxha, Jeton Kelmendi, Lulzim Tafa, Donika Dabishevci, Sali Bashota, Sibel Halimi, Murteza Osdautaj Vjollca Kuqi dhe Ismail Gashi.