Akademia Amerikane e Arteve dhe Shkencave të Filmit, e cila i jep çmimet prestigjioze Oscar, është kritikuar vazhdimisht për shkak se ka shumë burra dhe të bardhë.

Por, gjatë ditës së sotme ka zbuluar një listë prej 842 emrash që i ka thirrur t’i bashkohen në këtë institucion kulturor, i cili do të përfshijë 50 për qind të grave dhe 20 për qind të njerëzve të pakicave të ndryshme.

Ndër anëtarë e rinj janë Lady GaGa, Jean-Louis Trentinjan dhe Josian Balasco. Kjo është hera e parë në historinë e Akademisë që të do të rekrutojë një numër kaq të madh të grave. Vitin e kaluar ato ishin 49 për qind.

(Foto: Getty Images)

Lista përfshin Sterling K. Brown, Winston Duc dhe Letisia Wright. Pritet që të gjithë kandidatët në listë do të pranojnë anëtarësimin.

Akademia është kritikuar gjatë viteve të fundit për elitizim dhe mungesën e diversitetit racial dhe etnik.

Ndryshe, Oscar ka pësuar ndryshime duke u shkurtuar kohëzgjatja e ceremonisë, e cila zgjaste mbi tri orë dhe kishte fjalime të stërzgjatura. /Telegrafi/