LAJMI I FUNDIT:

Ministria e Drejtësisë: Krenar Lloga nënshkroi Konventën për bashkëpunim në hetimin e krimeve të luftës

Ministria e Drejtësisë: Krenar Lloga nënshkroi Konventën për bashkëpunim në hetimin e krimeve të luftës

Ministria e Drejtësisë njofton se ministri Krenar Lloga në Hagë nënshkroi Konventën për bashkëpunim ndërkombëtar në hetimin dhe ndjekjen e krimit të gjenocidit, krimeve kundër njerëzimit, krimeve të luftës dhe krimeve të tjera ndërkombëtare.

“Krenar Lloga, mori pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të Konventës së Lubjanës-Hagës në Pallatin e Paqes në Hagë, Holandë”.


Nga MD thonë se konventa synon lehtësimin e bashkëpunimit ndërkombëtar në materien penale ndërmjet shteteve anëtare dhe të sigurojë bashkëpunim juridik ndërkombëtar efektiv, në hetimin dhe ndjekjen penale të këtyre krimeve. Konventa, si një instrument ndërkombëtar jashtëzakonisht i rëndësishëm, paraqet mjet praktik që do t’i ndihmojë shtetet anëtare.

“Me të do të mundësohet forcimi i sistemeve juridike kombëtare dhe pritet të ulet ndjeshëm mosndëshkimi i kryerësve të këtyre veprave të rënda penale. Kjo sidomos për faktin se, Konventa fokusohet në detyrimin e shteteve për të ndjekur penalisht këto vepra penale dhe në këtë kuptim adreson nevojën për të rritur efikasitetin e hetimeve dhe ndjekjeve penale në nivel kombëtar”.

“Iniciativa për këtë Konventë ka filluar në vitin 2011 dhe ka mbështetje të madhe nga 80-të vende, mes të cilave edhe të Republikës së Maqedonisë së Veriut”, thonë nga Ministria e Drejtësisë.

Në trend Lajme

Më shumë
Arrestohet asambleisti i LVV-së në Prishtinë, ish-asistenti i kryeministrit Kurti

Arrestohet asambleisti i LVV-së në Prishtinë, ish-asistenti i kryeministrit Kurti

Prishtina
Vërshime të mëdha në Pejë, Muhaxheri thotë se situata është nën kontroll

Vërshime të mëdha në Pejë, Muhaxheri thotë se situata është nën kontroll

Komunat
Çka fitojnë shqiptarët nga qeveria e re në Maqedoni të Veriut?

Çka fitojnë shqiptarët nga qeveria e re në Maqedoni të Veriut?

Politikë
Trafikimi me qenie njerëzore, DASH del me rekomandime për Kosovën

Trafikimi me qenie njerëzore, DASH del me rekomandime për Kosovën

Lajme
Aksion i madh i Inspektoratit në disa qytete: Mbyllen 30 biznese të “muzikës live” dhe “qendrave të masazheve”

Aksion i madh i Inspektoratit në disa qytete: Mbyllen 30 biznese të “muzikës live” dhe “qendrave të masazheve”

Lajme
Shi, shtrëngata dhe breshër – parashikimi i motit për këtë javë

Shi, shtrëngata dhe breshër – parashikimi i motit për këtë javë

Lajme
Kalo në kategori