LAJMI I FUNDIT:

Kush përfiton nga ulja e çmimit të energjisë elektrike?

Kush përfiton nga ulja e çmimit të energjisë elektrike?

Ymer Fejzullahu, kryesues i bordit të ZRRE-së theksoi se ulja e tarifave vlen vetëm për konsumatorët të cilët shpenzojnë më shumë se 800 kWh energji elektrikë në muaj dhe për bizneset.

“Zbritja e energjisë elektrike vlen vetëm për konsumatorët me konsum mbi 800 kWh dhe për biznese”- tha ai.


Fejzullahu në “Kallxo Përnime” tha se konsumatorët shtëpiakë nuk përfitojnë zbritje por që ata paguajnë nën koston e furnizimit.

Kryesuesi i bordit të ZRRE-së tha se vendosja e bllok-tarifës prek vetëm 25% të konsumatorëve në Kosovë.

Lirohet për 8 për qind çmimi i rrymës për ata që shpenzojnë mbi 800 kilovatë   
Lexo po ashtu Lirohet për 8 për qind çmimi i rrymës për ata që shpenzojnë mbi 800 kilovatë   

“Në çdo shqyrtim kompanitë kërkojnë rritje të energjisë meqenëse se ata synojnë rritjen e profitit për ne duhet ta reflektojmë koston me furnizim me energji elektrike.  Në këtë vit është vendosur edhe bllok-tarifa. Bllok-tarifa i ka prekur rreth 25% të konsumatorëve kur është vendosur 70% janë të paprekur” – tha ai.

Fejzullahu kujtoi se heqja e bllok-tarifave në vitin 2017 u përcoll me rritje enorme të konsumit të energjisë elektrike.

“Kur është hequr bllok-tarifa në vitin 2017 kemi pasë një rritje të enorme të konsumit të energjisë që është në kundërshtim me direktivën e BE-së dhe për ambientin sepse kemi pasur nxitje enorme. 41% kemi pasur rritje në momentin që është hequr bllok-tarifa” – tha ai.

Në trend Ekonomi

Më shumë
Deri në 1 mijë euro për familje për të mbështetur instalimin e sistemit për energjinë e ripërtëritshme - hapet thirrja

Deri në 1 mijë euro për familje për të mbështetur instalimin e sistemit për energjinë e ripërtëritshme - hapet thirrja

Ekonomi
Peci shpërndau vaksina nga ajri kundër tërbimit: Është sëmundje vdekjeprurëse që bartet nga kafsha tek njeriu

Peci shpërndau vaksina nga ajri kundër tërbimit: Është sëmundje vdekjeprurëse që bartet nga kafsha tek njeriu

Ekonomi
Kompania Turistike Shpejtimi ofron nisje çdo ditë në drejtim të Shëngjinit dhe Velipojës

Kompania Turistike Shpejtimi ofron nisje çdo ditë në drejtim të Shëngjinit dhe Velipojës

Kompania Turistike Shpejtimi
UBT renditet në mesin e top 100 universiteteve në botë në fushën e arkitekturës dhe inxhinierisë civile

UBT renditet në mesin e top 100 universiteteve në botë në fushën e arkitekturës dhe inxhinierisë civile

UBT
Ti në pauzë, a e lyn a e ngjyn?

Ti në pauzë, a e lyn a e ngjyn?

Perfetta Pashteta
A don me ditë qysh me u dok ma s'miri?

A don me ditë qysh me u dok ma s'miri?

Melodia Px
Kalo në kategori