Kryetari i Lëvizjes, Albin Kurti, ka mirëpritur në një takim ambasadorin e ri britanik në Kosovë, Nicholas Abbott.

Kurti ka uruar ambasadorin Abbott për detyrën e sapo marrë.

“Përgjatë bisedimit Kryetari Kurti shprehu shqetësimin se Kosova ka nevojë për reforma me objektiv çkapjen e shtetit dhe luftën kundër korrupsionit e krimit të organizuar. Për luftimin e tyre është i nevojshëm edhe koordinimi me partnerët tanë ndërkombëtar.

Po ashtu, gjatë bisedës kryetari Kurti foli për nevojën e reformimit të administratës publike dhe për përmirësimin e sistemit të degraduar shëndetësor. Degradimi i mjedisit është një tjetër brengë e cila ka nevojë për planifikim më të gjerë mes institucionesh dhe politikash publike.

Në lidhje me dialogun me Serbinë, Kryetari i Lëvizjes tha se është i domosdoshëm fuqizimi i shtetit të Kosovës si kusht që një dialog kaq delikat dhe i rëndësishëm të kryhet siç duhet.

Sa i përket zgjedhjeve të 6 tetorit, u tha sesi qytetarët kanë nevojë për një proces zgjedhor të lirë dhe demokratik, me subjektet politike që fokusohen në adresimin e shqetësimeve të qytetarëve. Është e rëndësishme një fushatë zgjedhore pozitive që parashtron zgjidhje për të ardhmen e vendit, një fushatë e qetë dhe e mirë artikuluar që u jep mundësinë të gjithëve të votojnë të sigurt e të qartë për të ardhmen e vendit”, thuhet në njoftimin e bërë nga Vetëvendosje.

Në fund të njoftimit thuhet se është shprehur gatishmëria që të vazhdohet komunikimi mes Vetëvendosjes dhe ambasadorit Nicholas Abbott./Telegrafi/